东财•会计与财务论坛:张睿

2020年06月23日

报告题目:Effect of Abolishing A+H Share Mandatory Dual Audit System on Cost of Equity
  报告人:张睿

报告时间:2020年6月26日(周五)9:00 - 11:00

讲座形式:腾讯会议(会议ID:804 638 061)
  主办单位:东北财经大学会计学院

【报告摘要】

China abolished the mandatory dual-audit and dual-reporting system (DADRS) for mainland Chinese companies cross-listed in Hong Kongin 2010.Using a sample of Chinese listed companies, this study finds thatthe cost of equity increases after this deregulation, but to a less extent among companies voluntarily choosing the dual audit than those using only the single audit.Thefindings demonstrate a negative impact of the deregulation of the mandatory DADRSon the capital market.

【报告人简介】

张睿,西安交通大学管理学博士、优秀毕业生,香港城市大学会计系哲学博士。主要研究领域为审计与公司治理等。在《Accounting and Finance》、《管理评论》、《审计与经济研究》、《管理工程学报》等国内外知名学术期刊上发表多篇论文。参与多项国家自然科学基金项目、教育部人文社会科学研究基金规划项目等的研究工作。多次参加国内外高水平学术会议,荣获优秀论文一等奖等奖项。

撰稿:曲琦   审核:刘行

单位:东北财经大学会计学院