【专业基础必修课】财务管理基础(F9英文)

2018年12月18日
课程代码:21130083E
课程名称财务管理基础(F9英文)
  Financial  Management
开课学院部、中心):会计学院
课程性质专业基础必修课      学分数3
总学时:   54       讲授学时:  54        实验学时: 0
预修课程:经济学 管理学 基础会计学 货币银行
课程主要内容:
本课程系统介绍了公司财务的基本理论和实用技术,强调了如何运用投资决策和融资决策为公司创造价值。本课程的主要内容包括:财务报表分析、证券价值评估、投资决策与风险分析、杠杆效应与资本结构、股利政策、融资方式、流动资产管理等,重点突出时间价值、风险与收益、资本成本、价值评估等财务管理理论的运用。
This course systematically introduces the basic theory and practical technology of corporate finance, and emphasizes how to use the investment and financing decisions to create value for company. The main content of this course includes: financial statement analysis, security valuation, investment decision and risk analysis, leverage and capital structure, dividend policy, financing methods, current asset management, etc. The course highlights the use of financial management theory of time value, return and risk, cost of capital, as well as valuation.
修读对象及要求
       会计学专业(国际会计方向——英会)本科大二学生