【专业选修课】衍生金融工具

课程代码:51130892
课程名称:衍生金融工具
Derivatives
开课学院(部、中心):会计学院
课程性质: 专业选修课      学分数:2
总学时:   36       讲授学时:  36        实验学时:  0
预修课程:经济学 货币银行学
课程主要内容:
本课程系统地介绍了衍生金融工具的基本概念、基本原理及其应用,着重突出远期、期货、期权和互换等基础性工具,其中,期货市场的基本功能、运行机制和交易策略与期权市场的运作机制、定价原理和交易策略是本课程的重点内容。
    This course systematically introduces the basic concepts ,basic principle and application of derivative financial instruments, especially emphasizes some basic tools such as forwards, futures, options and swaps.The basic function ,running mechanism and trading strategy of the futures market as well as the running mechanism, pricing principle and trading strategy of the options market is the key content of this course.
修读对象及要求:
会计专业(国际会计方向——英会)本科大三学生