【专业必修课】会计信息系统实验

2018年12月18日
课程代码:51131003K
课程名称:会计信息系统实验
Accounting Information System Experiment
开课学院(部、中心):会计学院
课程性质:专业选修课       学分数:  3
总学时:      54    讲授学时:   0       实验学时: 54
预修课程:会计信息系统、管理信息系统、基础会计、管理会计、数据库
课程主要内容:
本课程主要介绍如何应用主流的财务及企业管理软件处理会计业务、编制会计报告。其主要内容包括:计算机环境下账务处理的基本流程;总账管理;报表管理;固定资产管理、薪资核算、应收应付款管理、现金管理等日常账务处理。其中会计信息系统各子系统单项训练与财务业务一体化的综合训练构成本课程的核心内容。
This course focuses on how to apply the mainstream financial and business management software for accounting services, preparation of accounting reports. The main contents of this course include: the basic process of accounting treatment under computer environment; general ledger management; report Management; fixed assets management, payroll accounting, accounts payable management, cash management and other daily accounting treatment. The core contents of this course are individual training of each subsystem for accounting information system and comprehensive training of ERP system.
修读对象及要求:会计学专业(国际会计方向——英会)本科大四学生