【专业选修课】中国审计

课程代码:51130133
课程名称:中国审计
     China Audit
开课学院(部、中心):会计学院
课程性质:专业必修课    学分数:3
总学时: 54     讲授学时: 54      实验学时:0
预修课程: 中级财务会计
课程主要内容:
本课程的目的是使学生在掌握审计学的基本概念、基本原理和基本方法的基础上,了解中国审计实务,为就业提供方向性指引。本课程首先介绍审计学相关概念,包括注册会计师职业介绍、审计程序等相关审计理论知识,在此基础上分析中国审计实务现状,并详细讲解在我国具体审计业务循环的执行方法。
The purpose of this course is to make the students to grasp the basic concept, principle, method of auditing, and have an overall understanding of Chinese auditing practices, which can provide guidance for future employment. This course firstly introduces the relevant auditing concepts including certified public accountant profession introduction, auditing procedure; then, it analyzes the current situation of Chinese auditing practice and particularly explains the execution method of auditing business cycle in China.

修读对象及要求:
修读本课程的对象应是非会计学专业或审计学专业本科大四年级的学生。在修读本课程前,要求学生已修读完会计学基础和中级财务会计。