【专业必修课】管理会计

课程代码31130183
课程名称管理会计
Management Accounting
开课学院部、中心):会计学院
课程性质 专业必修课      学分数3
总学时:  54       讲授学时:  54        实验学时: 0
预修课程:管理学 中级财务会计  成本会计
课程主要内容:
本课程主要介绍企业管理会计的基本理论和具体操作方法,包括:管理会计的含义及演进财务会计与管理会计的区别;变动成本法、本量利分析、预测分析、经营决策、资本投资决策,以及标准成本制度等。
This course mainly describes the basic theory and specific operational methods of management accounting. The contents include: the meaning and development of the management accounting, the relationship between finance accounting and management accounting, variable costing, CVP analysis, forecast analysis, Operating decision-making, capital investment decision-making, and the standard costing system, etc.
修读对象及要求:
会计学专业本科大三学生